Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
16:06
21.09.2019
Gjermanisht shqip Vor knapp einem Monat wurde Triumf Riza auf offener Straße in Prishtina ermordet. Triumpf war einer der wenigen Polizisten der SHPK ( Polizeidienst Kosovas), der sich dem Kampf gegen die organisierte Kriminalität in Kosova widmete. Aus diesem Grund wurde Triumpf Riza getötet. Die Kriminalität in Kosova agiert im Stil der Mafia und ist von großen Teilen des politischen Establishments nicht zu trennen. Die UNMIK wiederum toleriert und befördert die örtliche Mafiaclans,

weil sie in ihnen wichtige Erfüllungsgehilfen ihrer absolutistischen Zwangsherrschaft sieht. Der Milliardär aus Kosova, Bexhet Pacolli, schmierte einst den Familienclan von Boris Jelzin, um den Kreml in Moskau renovieren zu dürfen. Gegenwärtig erfreut sich Herr Pacolli offen der Protektion durch die UNMIK, besonders gut sollen seine Kontakte zu dem deutschen Protektoratsleiter Joachim Rücker sein. Pacolli hat mit viel Geld eine Partei mit dem Namen AKR ( Neue Allianz Kosovas) aufgezogen. Mit diesem Konstrukt will Pacolli die politische Krise in Kosova ausnützen und bei den „Parlamentswahlen“ im November absahnen. Jetzt allerdings setzt Pacolli, ein offener Brief des Vaters von Triumf Riza zu. In dem Brief wird Pacolli scharf attackiert. Shefqet Riza schreibt: „ Sie Herr Pacolli sind mit dem ordinärem Kriminellen Enver Sekiraqa eng verbunden, Sie sind eine nationale Schande.“ Weiter heißt es in dem Brief, „ Ihre Zeitung Lajm verteidigt permanent die Kriminellen in Kosova. Meine Familie hat genug von Typen wie Rrahim und Selim Pacolli, in Verbindung mit dem Kriminellen Sllav Sekiraqa.“ Als Beleidigung erster Güte wertete der Vater von Triumf Riza ein Geschenk von Pacolli, in der Höhe von 500 Euro an seine Familie. Das Geld hinterlegte Shefqet Riza sofort bei der SHPK, für Bexhet Pacolli. In dem Brief meinte Shefqet Riza noch: „ Behalten Sie ihr Geld für ihre Kriminellen, Sie haben keinerlei Moral“

Natürlich hat Bexhet Pacolli alle Anklagen wegen seiner Beziehungen zu Banditen wie Enver Sekiraqa in der albanischen Presse dementiert.


Dokumentation

 


Letër publike kryetarit të AKR-së Behgjet PacollitAtë ditë kur ishit me stafin e partisë suaj për të na ngushëlluar për
vrasjen e kurdisur pas shpine të djalit tonë Triumf Riza, ju na e lat
edhe një pliko me 500 euro. Meqë ishit në shtëpinë time, ku ishin edhe
shumë njerëz të tjerë që kishin ardhur për të m’i shprehur
dhembjet, e përmbajta veten dhe nuk veprova në kundërshtim me shpirtin
dhe dinjitetin shqiptar. E kisha të qartë dhe e kontrolloja veten se nuk
bën të bie në nivelin e ulët, madje në nivelin tënd. Falë disa të
tjerëve nga kryesia e AKR-së dhe moralit e zakoneve tona kam arritur ta
përmbaj veten në çastet më të vështira. Unë si baba dhe tërë
familja ime gjithë jetën jemi përpjekur të jetojmë me nderë me
djersën tonë. Hipokrizinë dhe moralin e dyfishtë kurrë s’kam mund
t’i duroj. Ti zotëri Behgjet Pacolli në njërën anë bën
allëshverëshe me kriminelin ordiner Enver Sekiraqa, e në anën tjetër
vjen e më ngushëllon e më përqafon, është hipokrizi e turp nacional.
Familja ime ka njohuri të mjaftueshme se ti me Rrahim e Selim Pacollin keni
lidhje të drejtpërdrejtë me kriminelët me mbiemrin sllav Sekiraqa,
përkatësisht me krimin e organizuar. Gazeta jote “Lajm” e ka mbrojtur
dhe po vazhdon t’i mbrojë kriminelët. Kjo u pa edhe me mosraportimin dhe
fyerjen e rëndë që i bëtë birit tim të ndjerë, i cili ra pre e
kriminelëve që i financon kompania jote. Ky është “morali” juaj!
Mjafton të lexohet letra e dy gazetarëve Faton Osmani e Altin Ahmeti në
“Koha ditore” për të parë se deri në ç’shkallë bie raca juaj. Po
fitoi partia jote me politikën e sadakasë mashtruese tënden, mjerë
shqiptaria dhe mjerë demokracia. Paratë tua të pista janë zjarr për mua
e familjen tonë. Kemi dhimbje të madhe dhe na le të qetë. Paratë e
pista t’i kam lënë në SHPK, prandaj shko dhe merri.


Prishtinë, 17 shtator 2007
Shefqet Riza, babai i të ndjerit Triumf Riza