Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
17:05
18.07.2019
Gjermanisht-shqip Von Professor Rexhep Qosja erschien im Jahr 1994 das Buch -Die albanische Frage-. In dem Werk setzte sich Qosja u.a. mit den Argumenten gegen die Einheit Albaniens auseinander. Das Internetportal MekuliPress publizierte kürzlich Auszüge aus dem Buch von Professor Qosja. Ein Argumentationsstrang ist dabei besonders trefflich und darf dem deutschen Lesepublikum nicht vorenthalten werden.

Rexhep Qosja schrieb : „ Immer wieder wird gegen ein vereinigtes Albanien der Vorwurf -Groß-Albanien- erhoben.

Was ist das für ein Argument ?

Rußland verfügt über ein Gebiet von 17.075.000 km², mit 150 Millionen Einwohnern. Rußland wird deshalb nicht Groß- Rußland genannt. Das geeinte Deutschland hat rund 80.000.000 Einwohner und ein Gebiet mit der Größe von 357 km². Deutschland wird deshalb nicht Großdeutschland genannt. China hat 9.000.000 und 551 km², mit rund 1.200.000.000 Milliarden Bewohnern. China heißt deshalb nicht Groß- China. Andererseits wird ein vereinigtes Albanien, mit den Gebieten des ehemaligen Jugoslawien, in denen die Albaner die absolute Mehrheit stellen, Groß-Albanien genannt. Das vereinigte Albanien hätte rund 7.000.000 Einwohner mit 50.000 bis 55.000 km². Nein, ein vereinigtes Albanien ist kein Groß- Albanien, sondern das natürliche Albanien.“

(Professor Rexhep Qosja „ Albanische Frage“ . Herausgegeben vom Institut Albanologjik – 1994- Auszug

 

Dokumentation

 

 

MekuliPress ju rikujton:

 

*Bashkimi i shqiptarëve - mund të më përgigjen ata që edhe më tej nuk ngurrojnë që çëstjet etnike balkanike t'i zgjidhin në kurrizin e shqiptarëve - domethënë krijimin e Shqiperisë së madhe! Pra ata që janë kundër idesë së bashkimit thirren në " Krijimin e Shqiperisë së madhe"!
Çfarë Argumenti!
Rusia me mbi 17 miljonë e 75.000 kilomera katrorë dhe me mbi 150 miljon banorë nuk quhet Rusi e Madhe; as Gjermania e bashkuar me rreth 357 mijë kilometra katrorë dhe me rreth 80 miljon banorë nuk quhet Gjermani e madhe; as Kina me 9 miljon e 551 mijë kilometra katrorë dhe me reth një Miljarde e dyqind mijë banorë nuk quhet Kina e madhe, ndersa Shqiperia e bashkuar, e përbërë prej Shqiperisë së sotme dhe prej tokave shqiptare në ish Jugoslavi që kanë vazhdimësi Gjeografke me të dhe në të cilat shqiptarët janë popullatë e vetme apo shumicë e madhe, që do të kishte gjithsej rreth 50-55 mije kilometra katrorë dhe rreth 7 miljon banorë do të quhej Shqiperi e Madhe!
JO! Shqiperia e Bashkuar, e përbërë prej dy gjysmave të popullit të ndarë shqiptarë, nuk mund të quhet Shqiperi e madhe: ajo do të ishte SHQIPERI NATYRORE!

*Akademik Qosja, viti 1994, pjese nga libiri "Çështja Shqiptare", botuar nga Instituti Albanologjik - 1994)