Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
02:37
20.09.2020
Gjermanisht-shqip Am 6 Juni wurde Albin Kurti unter strengsten Auflagen aus dem Gefängnis in Prizren, in seine Wohnung in Prishtina transferiert. Rund um die Wohnung von Albin Kurti schlichen uniformierte und zivile Kolonialbullen. Am Mittwoch den 13. Juni wurde Kurti neuerlich in seiner Wohnung, auf gerichtliche Anordnung hin, für mindestens 30 Tage, verhaftet. Die Kolonialherren dulden es nicht wenn es jemand wagt seine Meinung zu bekunden.

Bekanntlich gab Kurti in seiner Wohnung breit beachtete Pressekonferenzen. Der Schlag des terroristischen UNMIK- Regimes richtet sich nicht nur gegen Albin Kurti. Im Vorfeld der Demonstration der LPV „ Bewegung für Selbstbestimmung“ am 30. Juni in Prishtina soll die LPV und die Zivilcourage getroffen werden. Mit Gewalt und Terror wird die Demokratie in Kosova negiert. Die Verhaftung Kurtis hat auch den Zweck, die Demonstration am 30. Juni für das Selbstbestimmungsrecht zu kriminalisieren. Der „ Verhandler“ und der Kolonialist zeigt neuerlich sein abstoßendes Gesicht. In einer Erklärung der LPV vom 13. Juni wird auf diese Fakten hingewiesen. Die Demonstration am 30. Juni „für ein Referendum“ über die Zukunft Kosovas wird stattfinden.


Dokumentation Erklärung der LPV

Aktivist i Lëvizjes VETËVENDOSJE! u arrestua prapë. Atij iu vazhdua masa e paraburgimit edhe për 30 ditë. Albini ishte transferuar në arrest shtëpiak më 6 qershor. Në këtë arrest shtëpiak ai është mbajtur deri sot, kur njësitet e SHPK-së e arrestuan në banesën e tij me urdhër të gjykatës.

Pafytyrësia politike e fshehur prapa vellos së tejdukshme të kinsedrejtësisë po vazhdon. Ridërgimi i Albinit në vuajtje të paraburgimit, pa kurrnjë arsye nuk është e re e as befasuese. Ai po mbahet në paraburgim pa kurrnjë arsye prej se ishte arrestuar më 10 shkurt. Ky pushtet terrorist nuk kishte arsye ta mbante atë të burgosur atëherë, ashtu siç nuk ka arsye ta mbajnë atë të burgosur sot. Por këta vazhdojnë ta mbajnë Albinin të burgosur. Për shkak se mjedisi politik në Kosovë nuk është i sigurtë. Po të kishte qenë pavarësia ashtu afër siç po na rrejnë, Albini nuk do të mbahej në burg. Pikërisht pse ajo nuk është, pushtetit i pengon Albini dhe Lëvizja VETËVENDOSJE!

Në arsyetimin e mjerë të lëshuar nga gjykata e UNMIK-ut thuhet se gjatë qëndrimit të Albinit në arrest shtëpiak, Lëvizja VETËVENDOSJE! ka vazhduar më aktivitetet e saj, dhe Albini nuk ka dëshmuar se i ka ndryshuar qëndrimet. Çfarë është kjo hakmarrje?! Një pushtet i cili të hakmirret për shkak të qëndrimeve politike, dhe për shkak të shprehjes publike të këtyre qëndrimeve, është asgjë tjetër pos pushtet fashist. Hitleri i persekutonte kundërshtarët kështu. Stalini vepronte njëlloj me kundërshtarët e tij politik. Milosheviqin e kemi provuar të gjithë. Tash UNMIK-un po e provojnë aktivistët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!. Nesër po këtë UNMIK do ta provojnë të gjithë ata që vendosin ta kundërshtojnë atë.

Lëvizja VETËVENDOSJE! organizon demonstratë më 30 qershor. Pushteti po synon ta dobësojë këtë demonstratë përmes trysnisë ndaj aktivistëve. Sot e burgosën Albinin, nesër kushedi kënd. Por demonstratën nuk do ta ndalin. Sa më e madhe të jetë shtypja e pushtetit, aq më i madh bëhet vullneti për liri. Për shkak se represioni ia rritë popullit nevojën për të jetuar i lirë – represioni i jep kuptim përpjekjes për liri. Prandaj ky represion që ushtron pushteti aktual kinsedemokratik po ia bën me dije ditë e më shumë popullit të Kosovës se liria është e pazëvendësueshme, dhe se fitoren e kemi të domosdoshme. Kjo fitore është vetëvendosja, përcaktimi i fatit tonë përmes referendumit. Kjo, dhe vetëm kjo e nxjerrë popullin nga burgu i UNMIK-ut.

Lëvizja VETËVENDOSJE!