Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
08:31
19.09.2020

Aufruf zur Demonstration in Genf deutsch-albanisch gjermanisht-shqip Am 27. Januar findet in Genf vor dem Sitz der UN ( Vereinte Nationen) eine Protestkundgebung der „Bewegung für Selbstbestimmung“ ( LPV) statt. Die Protestkundgebung beginnt um 14 Uhr. In dem Aufruf der LPV ist zu lesen: „Kosova steht seit acht Jahren unter der antidemokratischen UNMIK Administration, unserem Volk wird das Recht auf Selbstbestimmung verweigert.

Neben der Unterdrückung der Freiheit wird unser Vaterland mittels des Konzeptes der -Dezentralisierung- und der sogenannten -Exterritorialität- geteilt, das Land wird zugunsten Serbiens rekolonialisiert. Aus Kosova soll ein neues Bosnien werden, dies geht aus den Plänen Ahtisaaris  (Ahtisaari ist UN- Verhandlungsführer). klar hervor.

Deshalb rufen wir alle dazu auf an der Demonstration der LPV teilzunehmen.. Wir demonstrieren, gegen die UNMIK, gegen die Verhandlungsgruppe,gegen die Verhandlungen über unsere Freiheit, die Freiheit ist nicht verhandelbar, gegen die Dezentralisierung, Kosova muß kämpfen, gegen die Re- kolonialisierung, Kosova ist unser Vaterland, über alles muß das Volk entscheiden.“DokumentationThirrje për demonstratë

KUR? Të shtunën, më 27 janar 2007, në orën 14:00
KU? Përpara selisë së OKB-së në Gjenevë të Zvicrës

Kosova po hyn në vitin e tetë nën administrimin e sistemit antidemokratik të UNMIK-ut i cili popullit tonë po ia mohon të drejtën për vetëvendosje. Jo vetëm që liria po na mohohet, por atdheut po i kanoset copëtimi nëpërmjet decentralizimit, uzurpimi i historisë e kulturës nëpërmjet ‘eksterritorialitetit’ si dhe konsolidimi i entitetit serb brenda Kosovës nëpërmjet rikolonizimit. Këto projekte të dëmshme që po synojnë bosnjëzimin e Kosovës, e të cilat na e rrezikojnë të ardhmen neve e brezave që vijnë, do të jenë pjesë e pakos së Ahtisaarit për statusin e Kosovës.

Prandaj, ju bëjmë thirrje të bashkëngjiteni në demonstratën e Lëvizjes VETËVENDOSJE! kundër UNMIK-ut, Grupit Negociator të Kosovës dhe Serbisë; kundër negociatave për lirinë tonë – liria është e panegociueshme; kundër decentralizimit – çfarëdo copëtimi i Kosovës duhet luftuar; kundër ‘eksterritorialitetit’ e rikolonizimit – Kosova është atdheu ynë, ajo i takon vetëm popullit të saj.

Demonstrata mbahet përpara Zyreve të OKB-së në Gjenevë më 27 janar dhe fillon në orën 14:00.