Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
23:01
24.10.2020

deutsch-albanisch gjermanisht-shqip Die LPV ( Bewegung für Selbstbestimmung) führte am Freitag den 27. Oktober eine Aktion gegen die neokolonialistische UNMIK, vor deren Sitz in Prishtina durch. Kritisiert wurde vor allem die Legalisierung der Abstimmung über die neue serbische Verfassung, in den serbischen Enklaven durch die UN-Mission. Anbei dokumentieren wir in Auszügen das dabei verteilte Flugblatt der LPV in deutscher Sprache.


„Die antidemokratische UNMIK

Die antidemokratische UNMIK bleibt bei ihrem antialbanischem Projekt, gemäß der schändlichen UN- Resolution 1244, die Kosova als Teil Serbiens definiert. Teil dieses Projektes ist es staatliche serbische Parallelstrukturen im Norden Kosovas zu tolerieren und mittels der sogenannten „ Dezentralisierung“ Kosova 25% seines Territoriums zu rauben. Die Parallelstrukturen werden von Belgrad aus gesteuert und finanziert. Ausgehend von der Resolution 1244 wird unser Vaterland unter die Kontrolle des Feindes gestellt. Die UNMIK hat sich stets für die Funktionalität der serbischen Staatsmacht in Kosova eingesetzt. In den serbischen Gebieten dominieren offene Faschisten. Anläßlich der serbischen Parlamentswahl im Jahr 2002, votierten mehr als 70% für die Partei der faschistischen Tschetniks, unter ihrem wegen Kriegsverbrechen angeklagten Führers Vojislav Shesheli. Die paramilitärischen Tschetnikverbände verübten schreckliche Massaker an dem Volk in Kosova. Jetzt leben wir unter der illegitimen, arrogant, bürokratisch und neokolonialen UNMIK Macht. Diese Macht raubt unser Volk aus, die UNMIK macht Gesetze und entzieht sich jeglicher demokratischer Kontrolle. Die UNMIK Herrschaft brachte nur negative Resultate. Jetzt gestattet die UNMIK in Kosova eine Abstimmung über die neue serbische Verfassung, nach der Kosova ein -unveräußerlicher Bestandteil Serbiens- sein soll. Dem Volk in Kosova wird hingegen durch die UNMIK, ein Referendum über seine staatliche Zukunft verweigert. Die UNMIK bleibt bei ihrer Linie, das Volk in Kosova zu unterdrücken und mit den serbischen Chauvinisten zu paktieren. Das Schlagwort dafür heißt -Multietniciteti-, dieser Begriff im Mund der UNMIK hat nichts mit Völkerverständigung und der Gleichheit aller Bürger zu tun. Der Begriff soll die Macht der Staatengemeinschaft und Serbiens über Kosova legitimieren. Der Kampf gegen den serbischen Staat und der Kampf gegen die UNMIK ist der gleiche Kampf. Wir werden bis zum Sieg, bis zum Erhalt des Selbstbestimmungsrechtes kämpfen.“


Dokumentation Flugblatt der LPV in Albanisch


Missioniere Antidemokratie i UNMIK-aut prej fillimit ka zbatuar me konsekuencë një projekt antishqiptar Rezolutën e dëmshme 1244, e cila Kosovën e trajton si pjesë të Serbisë. Pjesë e këtij projekti është tolerimi i shtrirjes së pushtetit të Serbisë në veriun e Kosovës dhe nëpër enklava që territorialisht përfshijnë 25% të hapësirës së Kosovës. Në këtë hapësirë prania e shtetit serb është funksionalizuar nëpërmjet strukturave paralele të përkrahura dhe financuara nga Beogradi. Pikërisht ngaqë Rezoluta 1244 e trajton atdheun tonë si pjesë të armikut tonë, UNMIK-u gjithmonë ka mbështetur kërkesat dhe kontrollin institucional të Serbisë në Kosovë. UNMIK-u ishte ai që lejoi mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë në Kosovë më 2002, me ç rast 70% të votave këtu i fitoi Partia Radikale Serbe me në krye çetnikun Vojislav Sheshel, ky i fundit nënkryetar i Qeverisë së Serbisë gjatë pushtetit të Milosheviqit dhe i shquar për përkrahjen e masakrave dhe kërdisë që policia e ushtria serbe bënë mbi popullin e Kosovës gjatë luftës së fundit. Përveçse një regjim i padrejtë e shtypës, UNMIK-u është edhe një administratë burokratësh arrogantë e neokolonialistë që ia zgjat vetes jetën. Ata janë këtu meqë marrin paga të dyfishta, s paguajnë taksa, janë imunë ndaj ligjeve vendore, nuk japin llogari dhe nuk i (për)jetojnë pasojat për vendimet që i marrin, ngjiten shpejt në karrierë dhe janë mediokër në vendet prej nga vijnë. UNMIK-u është një jashtëqitje e bashkësisë ndërkombëtare i cila na e ka fëlliqur vendin tonë duke e bërë atë që të kundërmojë si mos më keq. Duke lejuar Serbinë të mbajë referendum në Kosovë për Kosovën si pjesë të saj, UNMIK-u po e dëshmon sërish veten, duke u shpërfaqur si një mut tjetër i radhës. Ai ia lejoi Serbisë mbajtjen e referendumit të saj për kushtetutën e re në Kosovë. Në këtë kushtetutë Serbia e ka përfshirë Kosovën si pjesë integrale të saj. UNMIK-u jo vetëm që nuk e ka dënuar këtë ndërmarrje e as e ka shpallur atë si përpjekje të hapur për riokupim, por madje i ka dalur në mbështetje kësaj fushate antishqiptare, duke u bërë garantues i sigurisë për mbajtjen e këtij referendumi në Kosovë. Ky është muti i radhës, muti që përsëritet, UNMIK-u. Serbia brenda në Kosovë paraqet fundin e çfarëdo shanse për bashkëjetesë ndërmjet shqiptarëve e serbëve, ky është fundi i qëllimshëm i çfarëdo multietniciteti. E, UNMIK-u po e përkrah pikërisht Serbinë brenda në Kosovë. Ta luftosh praninë e Serbisë në Kosovë dhe UNMIK-un është po e njëjta luftë. Luftoji ata deri në fitore. Deri në vetëvendosje.