Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
05:37
26.10.2020

Vollbild anzeigenAm vergangenen Samstag wurde in Prishtina das Buch von Max Brym „ Schuld ohne Schuld ein Leben in Kosova“ vorgestellt. Die Buchpräsentation fand in dem bekannten Cafe  Dit e Nat statt. Anwesend waren sehr viele Medien und

Pressevertreter. An der Veranstaltung nahmen auch Vertreterinnen von Frauenorganisationen aus Kosova teil. Es gab eine sehr lebhafte Debatte in der es immer wieder um die besonders schlechte Lage der Frauen ging. Das Buch von Max Brym wird innerhalb der nächsten zwei Wochen in Kosova auf Albanisch erscheinen. In Deutsch  kann das Buch unter http://www.amazon.de/Schuld-ohne-Leben-Kosova-Kosovo/dp/3868704736/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1359015493&sr=1-1 bestellt werden. Die Redaktion von Kosova Aktuell nimmt auch Vorbestellungen für das Buch in Albanisch entgegen.

 

Dokumentation Pressestimmen  

Prostitucioni në librin e Max Brym

Drilon Pulaj | 20-01-2013 14:02 CET  

 

Një libër që rrëfen jetën e një gruaje nga Kosova, i paraqitur në formën e një romani të shkurtër nga autori gjerman Max Brym, i cili për tre vjet rresht ka kontaktuar me personazhin e librit “Fajtorja e pafajshme” Albana Z. siç e quan autori një grua që nga paslufta e degjeneruar nga jeta detyrohet të punojë lloj-lloj punësh për të mbijetuar, deri tek ajo e prostitutës.

Autori me një rëndësi të veçantë u ka kushtuar formave speciale të shtypjes së femrave në Kosovë, që nga paslufta. Personazhi i Albanës e trajtuar në këtë libër tani të përkthyer edhe në gjuhën shqipe është shembulli i shtypjes dhe i poshtërimit, mirëpo edhe shembulli i rebelimit dhe i së drejtës për identitetin e vet seksual dhe për liri shoqërore. “Jam marrë me një çështje që në Kosovë pak u kushtohet rëndësi, mendoj se ia kam dalë me sukses kësaj pune, duke treguar një jetë të vërtetë se çka i ka ndoshur Albanës”, ka thënë Brym.

http://www.zeri.info/artikulli/4/22/66391/prostitucioni-ne-librin-e-max-brym/

 

Artikel in Koha Ditore  Vjen në shqip rrëfimi i kosovares së dhunuar gjatë luftës http://www.kohaditore.com/?page=1%2C5%2C131698