Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
04:04
23.09.2020
gjermanisht-shqip Die Leitung der Vereinigung „ Studenten für ein Referendum“ hat folgende Erklärung publiziert. -Für was wurde in Kosova gekämpft ? Für was gaben 2000 UCK Kämpfer ihr Leben und ihr Blut ? Für was wurden 20.000 unschuldige Menschen ermordet ? Für was wurden 4000 Menschen verschleppt und gelten als vermisst ? Für was wurden ganze Familien in Kosova ausgerottet ? Für was wurden in Kosova Kinder vor den Augen ihrer Mütter massakriert ?

Für was wurden über 12.000 Mädchen und Frauen in Kosova mit Gewalt konfrontiert ? Für was wurden über 1. Million Menschen aus Kosova vertrieben ? Für was wurden über 200.000 Gebäude in Kosova zerstört ? Wer beging die kriminellen Akte gegen das Volk in Kosova ?

Wir dürfen es nicht gestatten, dass ANDERE über die Zukunft Kosovas entscheiden. Wir wollen selbst mittels eines Referendums, über die Zukunft entscheiden. Wir respektieren alle Bürger Kosovas. Wir fordern ein Referendum. Wir sind Studenten und Bürger, wir sind die Bewohner Kosovas, wir sind Studenten aus Kosovas. Das Volk muss über die Zukunft Kosovas frei entscheiden. Wir wollen mit allen zusammenarbeiten wir benötigen Hilfe und Solidarität. Zusammen für die Zukunft Kosovas, für ein Referendum.-

Dokumentation

Këshilli Organizativ i Studentëve për REFERENDUM

1. Për çka është bërë lufta në Kosovë ?
2. Për çka dhanë jetën dhe derdhën gjakun mbi 2000 ushtarë të UÇK-së ?
3. Për çka u vranë mbi 20 mijë qytetarë të pafajshëm të Kosovës ?
4. Për çka u morën dhe u zhdukën pa gjurmë mbi 4000 qytetarë të Kosovës ?
5. Për çka u flijuan dhe dhanë jetën familje të tëra gjatë luftës në Kosovë ?
6. Për qka u vranë gratë shtatëzëna dhe fëmijët e tyre u masakruan
në barkun e nënës ?
7. Për çka u dhunuan mbi 12 mijë femra shqiptare gjatë luftës në Kosovë ?
8. Për çka u dëbuan mbi 1 milion qytetarë të Kosovës jashtë shtëpive
dhe jashtë vendit të tyre ?
9. Për çka u shkatrruan mbi 200 mijë shtëpi gjatë luftës në Kosovë ?
10. Kush i bëri të gjitha këto krime kundër popullit të Kosovës ?

..... mos lejo të vendosin të tjerët për Kosovën !
..... vendos vetë !
..... kërko R E F E R E N D U M !

Vërejtje :
Të nderuar dhe të respektuar studentë dhe qytetar !
... ne jemi qytetarë të Kosovës !
... ne jemi studentë të Kosovës !
... ne jemi që populli të vendosë për Kosovën !
... ne jemi të gatshëm për bashkëpunim me ju !
... ne kemi nevojë për ndihmën tuaj !
... bashkohu me ne për të ardhmen e Kosovës !
... kërko R E F E R E N D U M !
Kontakto:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.