Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
05:55
16.07.2020
MË 28 NËNTOR, DITËN E FLAMURIT ORGANIZOHET DEMONSTRATË E FUQISHME POPULLOR Heute um 14 Uhr findet in Prishtina eine machtvolle Demonstration gegen die „Verhandlungsgruppe“ statt. Die Demonstration am Nationalfeiertag beginnt um 14 Uhr und wird organisiert von der „Bewegung für Selbstbestimmung“ ( LPV).

 Der Protestmarsch wird zum „Regierungssitz“ und zum Sitz der UNMIK führen. Die Demonstration der LPV, wird unterstützt von der „Volksbewegung Kosovas „ ( LPK), von der „Liberalen Partei Kosovas“ (PLK), von der „ Republikanischen Partei Kosovas“, sowie von der „ Unabhängigen und freien Gewerkschaft der Energiearbeiter“.MË 28 NËNTOR, DITËN E FLAMURIT
ORGANIZOHET
DEMONSTRATË E FUQISHME POPULLORE

Të martën, më 28 nëntor 2006, duke filluar nga ora 14:00, Lëvizja VETËVENDOSJE! organizon demonstratë kundër Grupit Negociator të Kosovës. Nisja bëhet nga zyra qendrore në Prishtinë e Lëvizjes sonë e cila ndodhet në lagjen Qyteza Pejton, me adresë: Rr.’Perandori Justinian’, nr.9. Në këtë demonstratë e cila do të jetë në formën e një marshi protestues që parakalon para IPVQ-ve dhe UNMIK-ut, do të marrin pjesë edhe Lëvizja Popullore e Kosovës, Partia Liberale e Kosovës, Partia Republikane dhe Sindikata e Pavarur e Energjetikës në Kosovë.