Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
11:33
25.08.2019

Die Redaktion von Kosova-Aktuell hat mit vielen Problemen zu kämpfen. Wir haben im deutschsprachigen Raum, aber auch in Kosova eine sehr hohe Leserzahl. Einige Redakteure von Kosova- Aktuell arbeiten jeden Tag mehrere Stunden unentgeltlich, um über die Ereignisse in Kosova zu berichten. Aber leider kostet Kosova-Aktuell viel Geld. Laufend haben wir Anwaltskosten um

Pas një sulmi në zemër në orët e vona të 3 Nëntorit ka vdekur publicist i njohur Adnan Abrashi nga Prizreni. Adnan Abrashi u lind në Prizren më 1957 dhe nga profesioni ishte Avokat. Në shumë gazeta e emisione televizive mund të lexoje dhe të dëgjoje komente të Adnan Abrashit. Gjithnjë ngriste zërin kundër dukurive negative në Kosovë. Abrashi ishte i pakorruptuar dhe

Kosova-Aktuell mundet dhe duhet te abonohet. Për arsye të lexueshmërisë së lartë në Kosovë ne përpiqemi që „Kosova-Aktuell“ ta mbajmë si Info-Portal falas. Por kjo është e mundur vetëm nëse lexuesit nga Gjermania, Austria dhe Zvicrra vazhdojnë të paguajnë abonimet e tyre.
Vërtetë, kemi shumë abonent por thuajse asnjë hyrje të pagesave. Ne kërkojmë para jo për t`u

Der Herausgeber von Kosova-Aktuell -Max Brym- schreibt heute keinen Artikel. Er ist aus der Redaktion verschwunden, wegen der vielen Glückwünsche zu seinem Geburtstag. Dennoch möchten wir unserm Mitkämpfer Max Brym alles GUTE zum Geburtstag wünschen. Unsern Lesern und Leserinnen empfehlen wir Kosova-Aktuell zu

 Viele Menschen aus Kosova haben häufig Probleme mit Behörden oder der Förderung ihrer Kinder in deutschen Schulen. Das Webportal Enver 007 http://enver007.wordpress.com/ in Kooperation mit Kosova- Aktuell bietet sachkundige Beratung und Hilfen in München an. Die Beratungskosten decken nur

 Kosova- Aktuell raporton rregullisht për padrejtësinë sociale në Kosovë. Ne gjithmonë të ngriteni për të drejtën e vetëvendosjes së popullit të Kosovës. Ne nuk kemi asnjë interes financiar këtu. Të gjithë redaktorët janë vullnetarë. Megjithatë, kemi nevojë urgjente për të holla për përkthim, përpunimit dhe kërkimin. Duhet të keqadministrimit financiar të

Die Redaktion hat fast keine Mitarbeiter und Mitarbeiterinnen mehr. Fast alle befinden sich im Urlaub. Aus diesem Grund gibt es Kosova-Aktuell zwei Wochen lang nur sehr gekürzt. Ihr könnt aber dennoch was für uns tun. Abonniert Kosova - Aktuell oder spendet etwas Viele Grüße für die Redaktion Agron Sadiku Kosova- Aktuell në pushime, Redaktorët kanë pothuajse asnjë më shumë të punësuar. Pothuajse të gjithë janë me pushime. Për këtë