Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
12:26
20.03.2023
deutsch-albanisch gjermanisht-shqip Heute „beglückt“ Herr Marti Ahtisari Prishtina mit seinem Besuch. Bevor er gegen 16 Uhr in Prishtina vor der Presse sein Diktat gegen das Selbstbestimmungsrecht Kosovas verkünden wird, weilt der UN- Sondervermittler in Belgrad. Die Ankunft Ahtisaris ist verknüpft mit wüsten Drohungen gegen das Volk in Kosova. Prishtina gleicht besonders heute einer einer von fremden Soldaten und Polizisten besetzten Stadt. Der deutsche General Kather warnte mit martialischen Worten vor jeder „Art von Gewalt“.

Ihm schloss sich „ Ministerpräsident“ Ceku an. Das Gehabe hat das Ziel jede Art von friedlichem Protest im Vorfeld zu kriminalisieren. Die offizielle Medienlandschaft Kosovas startete eine Kampagne, in der der neokoloniale Plan abgefeiert wird. Das Paket ist in jeder Hinsicht für das Volk inakzeptabel. Der Wille des Volkes nach Selbstbestimmung und Unabhängigkeit wird ignoriert. Kosova darf nicht über seine Zukunft frei entscheiden. Im Land wird ein neues neokoloniales Herrschaftsgebiet unter Leitung der EU gebildet. Eine Bürokratie ersetzt die ANDERE. Alles was in Kosova zu geschehen hat wird von der Zustimmung des hohen EU- Kommissars abhängen. Dieser hat das Recht Parlamentsbeschlüsse aufzuheben und unliebsame Politiker abzusetzen. Jede Art von sozialer und nationaler Selbstbestimmung ist unter solchen Bedingungen ausgeschlossen. Die Herrschaft der EU- wird abgesichert, durch eigene polizeiliche Repressionsorgane, im Land bleiben NATO- Truppen, um das Diktat der Kolonialherren durchzusetzen. Außerdem wird Kosova „ethnisch“ geteilt. Rund 30% des Landes sollen „ rein serbisch“ werden. Diese völkisch gesäuberten Gebiete haben das Recht Sonderbeziehungen zum serbischen Staat zu unterhalten. Die imperialen Mächte wollen dauerhaft in Kosova ein kleines Bosnien installieren. Unter dem nationalistischem Kürzel „Multikulturalität“ will Herr Ahtisari der Bevölkerung vorschreiben welche Fahne das koloniale Konstrukt führen sollte. Selbstverständlich darf es nicht die Fahne Skanderbegs sein, welche sich die überwiegende Mehrheit der Bevölkerung wünscht. Das Diktat unterdrückt vollständig die Souveränität des Volkes in Kosova. Das Paket zementiert die soziale und nationale Unterdrückung in Kosova. Kosova soll nach nationalistischen Prinzipien geteilt und aufgegliedert werden. Es gibt allen Grund für die sozialen und nationalen Belange zu demonstrieren. Trotz aller unterwürfiger Betriebsamkeit einiger Kollaborateure wird das Volk das koloniale Diktat verwerfen. Viel davon wird am 10. September in Prishtina, anläßlich der Massendemonstration der LPV, gegen das Ahtisari- Paket zu sehen sein.

 

Dokumente Artikel von Ramush Tahiri- „Warum das Paket Ahtisaris abgelehnt werden muss“ Artikel aus dem Internetportal Lajm zum „ Fahnendiktat.Pse duhet refuzuar pakon e Ahtisarit ?
Ramush Tahiri-Sepse  nuk e shprehë dhe nuk e respekton vullnetin e popullit të Kosoves. Në Kosove jeton populli shqiptar, që përbënë  mbi nëntëdhjetë përqind  të popullsisë së përgjithëshme të Kosovës. Vullneti i shqiptarëve të Kosovës  është që të jetojnë të lirë dhe të pavarur si edhe popujt e tjerë të Europës, duke krijuar Kosovën shtet të pavarur e sovran ose duke iu bashkangjitur Shqipërisë, si pjesë e popullit dhe e territorit shqiptar.

-Sepse nuk e njeh Kosovën, shtet të pavarur e sovran, të ndërtuar në parimin qytetar dhe demokratik, por  një kreaturë shqiptaro - serbe të  ndërtuar në koncesusin e plotë , të detyruar, ndërmjet shqiptarëve dhe serbëve të Kosovës. Serbët e Kosovës edhepse përbëjnë rreth shtatë përqind të popullsisë së përgjithëshme të Kosovës, jo  vetëm janë të barabartë me shqiptarët në mbarë territorin e Kosovës,  edhe aty ku nuk jetojnë, por e kanë të drejtën e patjetërsueshme që të pengojnë çdo vendimmarrje të sjellë me shumicë votash në Kosovë, duke  siguruar më parë  shumicën e votave serbe, sipas parimit të vendimmarrjes koncesuale kombëtare.

-Sepse  Kosova bëhet shtet jofunksional dhe joefikas i detyruar që për çdo gjë të hyjë në procesin e negociatave dhe marrëveshjeve të brendshme shqiptaro - serbe. Nuk rrespektohet parimi demokratik ‘një qytetar një votë’ dhe i marrjes së vendimeve me dy të tretat e votave.

-Sepse Kosovën si territor e ndan në dy entitete: shqiptare dhe  serbe. Decentralizimi bëhet në baza etnike dhe më qëllim që serbët e Kosovës të kontrollojnë e çeverisin në mënyrë autonome  së paku një të katërtën e teritorit të Kosovës.

- Sepse me shpalljen e zonave të mbrojtura të monumenteve kulturore, historike e fetare serbe në Kosovë zyrtarizohet propaganda serbe se shqiptarët janë shkatrrues të këtyre vlerave e nuk i jepet krahë të vërtetës historike se pikërisht shqiptarët ishin mbrojtës të këtyre monumenteve e vlerave gjatë shekujve.

-Sepse nuk përmirësohet padrejtësia historike e bërë ndaj shqiptarëve nga regjimet serbe që nga okupimi i Kosovës nga Serbia më 1912.Nuk merret parasyshë gjenocidi i ushtruar ndaj shqiptarëve, sidomos gjatë viteve 1988-1999, dhe nuk dënohet regjimi okupues e pushtues i Millosheviqit ne Kosovë.

-Sepse në Bisedimet e Vjenës  nuk u morrën në shqyrtim dëmet e luftës,vrasjet, plagosjet, dhunimet, plaçkitjes, vjedhjet ...dhe rrënimi i bazës materiale familjare dhe kombëtare të Kosovës nga regjimi i shtetit të Serbisë.

-Sepse zgjidhja që ofrohet tash, nuk e bënë ndarjen përfundimtare ndërmjet Kospovës dhe Serbisë.

-Sepse çështja e pazgjidhur drejtë e Kosovës mbtet burim krize  e konflikti në rajon, duke rrezikuar paqën në këtë pjesë të Evropës dhe më gjerë.

-Sepse kjo zgjidhje e ofruar me Pakon e Ahtisarit nuk mund të shërbejë   si shembull i mirë për zgjidhjen e konflikteve  në botë.

 

Ahtisari08:25/02.02.07 - Ahtisari: Flamuri i Kosoves duhet te jete multietnik, edhe shqiptar edhe serb edhe turk edhe boshnjakPakoja e Ahtisarit parashikon qe Kosova të ketë simbolet e veta të veçanta kombëtare, përfshirë një flamur, stemë dhe himn, që të pasqyrojë karakterin shumë-etnik.
Sipas Ahtisarit, shqiptaret qe jane 90 perqind e Kosoves, serbet qe jane 6 perqind, turqit, boshnjkaet etj duhet te gjejne nje flamur te perbashket