Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
11:53
05.07.2020
Gjermanisht shqip  Kushtrim Janina hat zu einer merkwürdigen und gefährlichen Debatte in Kosova Stellung bezogen. Gegenwärtig bereiten reaktionäre Kreise im Parlament ein „antikommunistisches Ausnahmegesetz“ vor. . Die Verbrechen gegen die Bevölkerung Kosovas sollen dem Kommunismus zugeschrieben werden. Es drohen politische Diskriminierung und Verfolgung. Dagegen wendet sich Kushtrim Janina entschieden. Janina bemerkt völlig richtig: „Die kriminellen Titoisten

dürfen nicht Kommunisten genannt werden. Notwendig wäre es, die Verbrechen der Titoisten in Kosova aufzuarbeiten, dazu gehören auch die Taten der Titoisten im aktuellen Parlament.“ In der Tat, die ehemaligen Kader des sogenannten „Bundes der Kommunisten“ in Kosova gründeten, die heute extrem antikommunistische Partei LDK, Ende der achtziger Jahre. Ihnen ging es stets nur um Privilegien. Heute ist der Leiter der Polizei SHPK, ein ehemaliger hoher Polizist welcher in den achtziger Jahren gegen albanische Patrioten und ernsthafte oppositionelle Kommunisten vorging. Kushtrim Janina schreibt: „ Diejenigen welche den serbischen Chauvinismus mit dem Kommunismus gleichsetzen sind normalerweise Faschisten. Die kommunistische Ideologie hat nichts mit Chauvinismus und Faschismus, dem Titoismus, dem Milosevicismus und dem Stalinismus gemein. Der Kommunismus ist eine wissenschaftlich philosophische Theorie mit positiven gesellschaftlichen Ansprüchen. In der zivilisierten Welt nehmen Kommunisten mit ihrer Ideologie als Parteien an den Wahlen teil. Dies auf der Basis der Gleichheit vor dem Gesetz mit den anderen Parteien. In der zivilisierten Welt gibt es keine antikommunistischen Ausnahmegesetze.“ Weiter spricht Janina völlig zurecht von einstigen Pseudokommunisten welche jetzt Pseudo- demokraten sind. Janina spricht von Kollaborateuren welche einst den titoistischen Terror in Kosova unterstützen und heute -dem Kolonialismus der UNMIK- unter der Bezeichnung Demokraten dienen. Janani selbst versteht sich nicht unbedingt als Kommunist aber er verteidigt die Rechte von wirklichen Kommunisten gegen die geplante antikommunistische Gesetzgebung in Kosova. Damit verteidigt er Freiheit und Demokratie. Außerdem klagt er eine wirkliche Aufarbeitung der Vergangenheit ein. Gerade letzterem widersetzen sich die Opportunisten welche einst ihre Privilegien als „ Kommunisten“ oder „Titoisten“ sicherten und heute den Kolonialterror durch die UNMIK - EULEX in Kosava unterstützen.

Dokumentation

 

DILITANTIZËM POLITIK APO FASHIZËM!


KRIMET TITISTE NUK MUND TË QUHEN “KRIME KOMUNISTE”


Populli Shqiptar i Kosovës u nda nga trungu kombëtar nga Kongresi i Berlinit të
1878. Me ndihmën e ti, pjesë pjesë hyri nën sundimin e republikave të sotme sllave,
në kohën kur nuk ekzistonte komunizmi fare në këto treva. Kjo gjendje po vazhdon
edhe sot  pas “ardhjes së demokracisë” skandinave.

Titizmi e trashëgoi këtë gjendje dhe e përkeqësoi atë edhe me shumë në kohën e vet.
Parlamenti i Kosovës nuk ka nevojë me hedhë përgjegjësi abstrakte mbi komunizmin si
ideologji, por duhet me u marr me regjimin titist dhe me titistët që i ka brenda ky
parlament.

Ata duhet thirr para përgjegjësisë politike e juridike për krimet e veta konkrete.
Gjysma e deputeteve ( e funksionaret tjer) janë ish anëtar të LKJ të cilët në cilësi
të ndryshme kanë vepruar kundër krijimi të Republikës së Kosovës. Dhe mu ata sot
janë në funksione të Republikës së Kosovës duke filluar nga Presidenti e deri te
Drejtori i SHPK. Titizmi është kancer  i cili nëse nuk operohet nga institucionet e
Republikës së Kosovës  ai do të e varros atë nën sundimin e huaj. Kjo edhe po ndodh
para syve dhe me pjesëmarrjen e vet  këti parlamenti.

Ata që duan të e identifikojnë komunizmin me shovinizmin sllav janë fashist të
zakonshëm.  Ideologjia  komuniste nuk mund të identifikohet me shovinizmin e
fashizmin titist – millosheviqist, stalinist e tj. Sepse ajo është vetëm një shkencë
filozofike mbi marrëdhëniet shoqërore. Në botën e civilizuar perëndimore  ideologjia
komuniste dhe partitë komuniste marrin pjesë në jetën politike me të drejta të
barabarta me ideologjitë e partitë tjera politike. As ku në Botë nuk nxjerrën ligje
kundër komunizmit, por zgjedhësit janë ata që vendosin kujt do ti ia japin votën.

Kjo është demokracia, e jo ajo që u digju në Parlament. Është demagogji e kulluar e
kryeministrit i cili vet emëron për Drejtor të SHPK një milic titist të ish regjimit
jugosllav i cili i ka duart dhe ndërgjegjen e përgjakur  edhe në kohën e sundimit
kolonial të ish LKJ edhe në kohën e sundimit kolonial të UNMIK-ut (duke përfshi edhe
10 shkurtin 2007). Titista  të tillë i ka edhe brenda qeverisë që ai drejton.
Aktualisht vendi i ynë nuk ka as mundësi e as nevojë për  zëvendësimin e shablloneve
të huaja pseudo komuniste me shabllone të huaja pseudo demokratike. Por, ka nevojë
për liri nga diktaturat e huaja. E jo të zëvendësohet diktatura titiste me
diktaturën e Ahtisarit -  si po ndodh aktualisht! Të them në fund se regjimin titist
e luftuan me së shumit komunistët shqiptar të Lëvizjes për Republikën e Kosovës që
kurrë nuk kanë qen dhe që nuk janë as sot në pushtet dhe si duket qëllimi i kësaj
fushate i fashistëve të ri dhe titistëve të vjetër është pikërisht që të vazhdohet
me ndjekjen  e tyre si në kohen e titos! Kështu del se titistët po vazhdojnë
ndjekjen e komunistëve si kanë vepruar gjithnjë! Ishin komunistët gjerman që provuan
disa herë të shpëtojnë njerëzimin nga nazofashistët me  atentate ndaj Hitlerit dhe
Duçes. Prandaj, edhe fashistët e ri, aktual janë kaq histerik  dhe kanë kaq shumë
frikë ndaj kësaj ideologjie!

Personalisht jam alergjik në shabllone të huaja  sepse mendoj se ne shqiptarët  mund
të kemi koncept tonin origjinalë të demokracisë! Me këtë aspak nuk e marr në
mbrojtje as nuk ia imponoi askujt këtë ideologji, por e marr nën mbrojtje të DREJTËN
e votuesit që ai vet të vendos se kujt do të i besoi më shumë!

Kushtrim Janina