Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
12:15
20.03.2023

 „12 Uhr 44, die Zeit ist abgelaufen-UNMIK go Home“: Brutaler Polizeieinsatz
Am Samstag den 1. April führte die LPV (Bewegung für Selbstbestimmung) neuerlich eine phantasievolle Aktion gegen die UNMIK Kolonialmacht in Kosova durch. In Gjilan wurden Parolen gesprüht und gemalt. Es war zu lesen: „12 Uhr 44 die Zeit ist abgelaufen, Unmik go Home“.

An der Aktion nahmen viele Aktivisten der LPV aus Prishtina,Mitrovica und Dardana teil. Die Aktion endete unter dem Beifall der Bevölkerung am „Boulevard der Unabhängigkeit“ in Gjilan. Nach dem anbringen der Parolen ging die internationale Polizei mit äußerster Brutalität gegen Aktivisten der LPV vor. Besonders malträtiert wurde Blerim Zeka aus Prishtina. Auch andere Teilnehmer an der Aktion wurden brutal angegriffen und längere Zeit von der Polizei festgehalten. Wie bereits in anderen Fällen üblich wurden Kameras und Fotoapparate von Journalisten zerstört oder beschlagnahmt. Das Büro der LPV erklärte zur neuerlichen Polizeigewalt: „ Unsere Aktivitäten werden fortgesetzt bis zur Selbstbestimmung.“


Genc Mustafa

Quellen: http://www.Kosova-Aktuell.de


Dokumentiert: Stellungnahme der LPV in Albanisch

Monday, 03 April 2006

Të shtunën, më 1 prill 2006, dhjetëra aktivistë të Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Gjilan ndërmorën aksion për të shkruar parullën "12:44 - time's up, UNMIK go home". Në këtë aktivitet radhën e kishte parkingu i UNMIK-ut në rrugën "Bulevardi i Pavarësisë" në Gjilan, dhe me këtë rast të gjithë xhipat e bardhë që gjendeshin aty u mbuluan me parullën tonë. Pjesëmarrës ishin edhe shumë aktivistë nga Prishtina, Mitrovica dhe Dardana. Aksioni përfundoi me sukses. Disa pjesëtarë të policisë ndërkombëtare kanë qenë jashtëzakonisht brutal duke i kapur dhe shtrënguar qafën aktivistëve e në veçanti aktivistit Blerim Zeka nga Prishtina. Përveç që ishin të dhunshëm e brutal, ata edhe i ofenduan dhe i fyen aktivistët e Lëvizjes sonë. Për më tepër, ata i kanë penguar edhe mediat duke kërkuar nga ata që t'i ndalin kamerat e tyre, me ç'rast edhe i kanë ofenduar dhe fyer gazetarët. Aktiviteti ynë vazhdon, ne nuk ndalemi. Deri në vetëvendosje!

Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Gjilan