Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
18:50
08.06.2023

Kosova-Aktuell mundet dhe duhet te abonohet. Për arsye të lexueshmërisë së lartë në Kosovë ne përpiqemi që „Kosova-Aktuell“ ta mbajmë si Info-Portal falas. Por kjo është e mundur vetëm nëse lexuesit nga Gjermania, Austria dhe Zvicrra vazhdojnë të paguajnë abonimet e tyre.
Vërtetë, kemi shumë abonent por thuajse asnjë hyrje të pagesave. Ne kërkojmë para jo për t`u

pasuruar personalisht. Që nga 2006 ne kemi të bëjmë me padi të vazhdueshme kundër neve. Sipas të dhënave tona paditë janë duke u kontrolluar dhe udhëhequr nga Ambasade serbe në Vjenë.Disa njerëz ndjehen vazhdimisht të fyer dhe të sharë sepse ne ngritemi për të drejtën e vetvendosjës për Kosovën.

Përmes trikeve të tyre dhe shpenzimeve të vazhdueshme juridike kemi arritur limitin tonë.

Disa redaktorë për çdo ditë punojnë disa orë falas për Kosova –Aktuell. Në fund të muajit na mbesin vetëm borxhe.

Udhëtimet,ligjeratat dhe publikimet e librave shpesh janë të pafinancueshme. I bëj apel disa prej lexuesve tane që ndaj Kosova-Aktuell të braktisin qëndrimin e tyre konsumues. Urgjentisht na nevoitën abonime të paguara dhe donacione. Nëse në muajin Nëntor nuk bëhët diçka në këtë drejtim, ne jemi të detyruar që Kosova-Aktuell ta riformësojnë si portal me pagesë të detyruar.

Por ne këtë assesi nuk e dëshirojmë. Në duam që edhe njerëz shumë të varfër të udhtrojnë të drejtën e tyre për t`u informuar. Prandaj apelojmë për solidaritet dhe gatishmëri për bujari. Nëse as ky apel nuk gjen fryte ne jemi të detyruar që Kosova-Aktuell ta bëjmë me pagesë të detyrueshme ose ta mbyllim tërësisht.

Kështu do të dilte një provë në shesh sipas së cilës telat serbe funksionojnë më mirë sesa telat shqiptare apo telat e së majtës gjermane. Është koha për të ndryshuar drejtimin.

Abonone Kosova-Aktuell, jepni donacione për Kosova-Aktuell.

Sinqerisht
Max Brym

Donacionet në konton vijuese:
Rainer Sanders Stichwort Kosova
Postbank München
KTN 3064382158 ·

BLZ: 70110088 · ·

IBAN: DE53701100883064382158 ·

BIC: PBNKDEFF