Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
12:51
20.03.2023

E enjte, 20 gusht 2020, 5:00 p.m. - 7:00 p.m. Më 20 gusht, kanë kaluar 80 vjet nga vrasja e revolucionarit rus Leon Trotsky në Meksikë nga një agjent stalinist. Tendenca Ndërkombëtare Marksiste po organizon një veprimtari për të festuar jetën dhe idetë e Trotsky. Sot idetë e tij janë më të rëndësishme se kurrë.

Ne do të tregojmë pamjet e jetës dhe veprës së Trotsky dhe Alan Woods (redaktori i marxist.com) do të ketë fjalën e tij. Përveç kësaj, Esteban Volkov, nipi i Trotsky, do t'i drejtohet audiencës me një mesazh të veçantë. Ai bëri një punë të shkëlqyeshme duke ruajtur trashëgiminë e gjyshit të tij.

Ngjarja do të transmetohet drejtpërdrejt në Facebook (këtu) dhe YouTube dhe do të përkthehet njëkohësisht në disa gjuhë.

Deri atëherë, mund të shfletoni arkivin e shkrimeve të Trotsky në trotsky.net. Për një hyrje të jetës dhe ideve të tij, ne rekomandojmë In Memory of Leon Trotsky, një broshurë nga Alan Woods.

Më në fund, Wellred Books ka botuar një botim të ri të Pesë vjetëve të Parë të Internacionales Komuniste. Kjo koleksion shkrimesh është një thesar për shkrimet dhe fjalimet e Trockit gjatë ndërtimit të Kominternit. Libri mund të blihet këtu.

Trotsky’s ideas more relevant than ever: international rally 20 August

August 20 marks 80 years since the assassination of Russian revolutionary Leon Trotsky by a Stalinist agent in Mexico. The International Marxist Tendency is organising a rally to celebrate the life and ideas of Trotsky , which are today more relevant than ever.

We will be screening film material about Trotsky's life and works, as well as having Alan Woods (editor of marxist.com) speak. There will also be a special message from Esteban Volkov, Trotsky's grandson, who has done sterling work to preserve his grandfather's legacy.

The meeting will be streamed live on Facebook (event here ) and YouTube and translated simultaneously into a number of different languages, including Spanish, French, German, Portuguese, Italian, Arabic, Chinese, Russian and Urdu/Hindi.

If you need translation, please join our Discord server here .

In the meantime, you can find an archive of Trotsky's writings at trotsky.net, and for an introduction to his life and ideas, we reccomend 'In Memory of Leon Trotsky ', a pamphlet by Alan Woods.

Finally, Wellred Books has published a new edition of The First Five Years of the Communist International, which is a treasure trove of Trotsky's writings and speeches during the building of the Comintern. It is available to purchase here.https://www.marxist.com/trotsky2020.htm

https://youtu.be/N365RwpmE2A 

 

Trotzkis Ideen aktueller denn je: Internationale Veranstaltung 20 ...