Aktuelles aus Prishtinë (Pristina), Mitrovica, Prizren, Prizeren, Pejë, Pec - Historisches zu Kosova und UCK
13:15
20.03.2023
Ein origineller Kommentar in Mekuli Pres- deutsch-albanisch gjermanisht-shqip Der bekannte albanische Journalist Gëzim MEKULI, veröffentlichte einen Kommentar indem er die Verhältnisse in Kosova mit den antidemokratischen Zuständen in Russland unter Präsident Putin vergleicht. Bei vielen Menschen in Kosova ist es üblich die UNMIK als ARMIK ( Feind) zu benennen. In der internationalen Presse wird Kosova häufig UNMIKISTAN genannt. Nun wirft Gëzim MEKULI den Begriff Putinistan in den journalistischen Ring.

Dieser Vergleich ist durchaus gerechtfertigt. Herr MEKULI schreibt von der Unterdrückung der Pressefreiheit in Russland, durch das autokratische Putim Regime. Er spricht die Morde an Kritikern der Okkupation Tschetscheniens (Anna Politkovskaja) an und er beschreibt, die Auftragsmorde an Abweichlern wie Aleksandr Litvinenko, in Großbritannien. Scharf kritisiert MEKULI die russische Politik und den Umgang des Westens mit ihr. Dann aber konzentriert sich der Autor auf die Frage Kosova. Der Journalist entdeckt wesentliche Vergleichsmerkmale zwischen den Zuständen in Russland und der gegebenen Kolonialstruktur in Kosova.

 


Herr MEKULI schreibt zu Putinistan:


„Wir haben Verhältnisse wie unter Putin, wie komme ich zu dieser Meinung ?


Weil viele Journalisten ermordet wurden, viele werden unter der Herrschaft der UNMIK bedroht und es wird ihnen Gewalt angetan.


Weil kein Mord, keinerlei Wirtschaftskriminalität von der UNMIK behindert oder gar aufgeklärt wurde.


Weil die UNMIK Politiker selbst den Spezialkrieg gegen jede Opposition aus der Bevölkerung mit stalinistischen Methoden führen.


Weil die fremden Milizen in Kosova vorgeben unsere Milizen zu sein. In der Realität scheren sie sich nicht um Recht und Gesetz, es wird geschlagen eingesperrt und unterdrückt.


Weil die offiziellen Medien in Kosova desinformieren. Es herrscht die Zensur, die freie Presse wird behindert.


Weil „ unsere Regierung“ die Menschen angreift, die demonstrieren und demokratische Werte verteidigen.

 

Weil unsere Regierung in der Realität von der UNMIK bestimmt wird.


Weil die oppositionellen Parteien nur rudimentär in der Öffentlichkeit vorkommen.


Weil der Lebensstandard in Kosova, die sozialen Verhältnisse vergleichbar sind mit den sozialen Standards in Tansania, Mosambik, Uruguay, oder Kolumbien.


Weil die UNMIK und „unsere“ Regierung“ versucht dem Volk den Mund zu schließen.


Weil unsere Intellektuellen vom Gewicht eines Max Weber, wie Rexhep Qosja, verleumdet und satanisiert werden. ( Anmerkung von Kosova-Aktuell: Gegenwärtig findet die sogenannte Debatte Kadare- Qosja statt. Bei dieser Debatte bezieht sich Ismail Kadere im wesentlichen auf die Werte des -katholischen Abendlandes-. Nachdem ihm Rexhep Qosja antwortete steht letzterer unter schwerem Beschuss.)


Weil, weil, weil sich das kleine Kosova, zunehmend in das Land Putinistan verwandelt.“Dokumentation-Kommentar aus Mekuli Pres 

-Koment i Mekuli Press-

 

PUTINISTAN Kur një gjykatë e Moskës, para 4 vitesh, mbylli televizionin qeverikritikues TV6, kryetari i federatës ruse, Putin, bëri edhe goditjen e parë publike ndaj lirisë së shtypit dhe fjalës së lirë. Televizioni në fjalë mbulonte tërë hapsirën ruse dhe vazhdimisht i shtronte pyetje “jo të përshtatshme” qeverisë së Putinit.
Vladimir Putin, së voni, sipas shumë analistëve, porositi edhe vdekjen e kritikës së fucishme ndaj luftës në Ceceni, gazetares së njohur Anna Politkovskaja. Ishte kjo intelektualja dhe gazetarja e guximshme që kërcnonte politikat e qeverisë së Putininit.

Këto ditë kemi edhe vdekjen me helmim të kritikuesit të Putinit dhe politikave të tijë, ish spiunit të KGB-së ruse, Aleksandr Litvinenko (43). Bota u ”trondit” nga kjo vrasje me porosi. Tanimë Putini mbështjellet me mentalitetin monist dhe nuk egziston ndonjë zë kritikues që do e gjykonte e ndalonte veprimet politike e ushtarake të tijë. Bile bile sot (13.12.06) sipas televizionit gjerman ARD, Rusia e Putinit, edhe zyrtarisht, ka shprehur pakënaqësi rreth asaj, se”pse qeveria britanike nuk ia doli që ti mbyllë gojën Litvinenkos” në shtratin e tijë të vdekjes.

Por të harrojmë Putinin, sepse qëllimi i këtij shkrimi nuk është Putini por, Kosova.

Se cfarë ngjajshmërisë ka në mes Carit Putin dhe Kosovës, fatkeqësisht?

Pse e them këtë dhe pse mendoj kështu?

Sepse shumë gazetar u vranë, po kërcnohen dhe po dhunohen fizikisht e psiqikisht në Kosovën e UNMIK-ut.

Sepse asnjë vrasje, krim ekonomik dhe politik nuk u zbulua e nuk u ndalua nga UNMIK-u dhe institucionet e saja.

Sepse politikat e UNMIK-ut po përdorin luftën speciale, dhunën e propagandën staliniste kundër gjdo levizjeje qytetare.

Sepse Milicia e huaj në Kosovë dhe e ajo e ”jona” po burgosë, po rrahë, po vret e po keqpërdorë ligjin dhe fuqinë e madhe që këta e gëzojnë.

Sepse mediat, që UNMIK-u i ka nën pushtet dezinforomojnë, censurojnë dhe mashtrrojnë.

Sepse qeveria jonë po dënon demonstruesit që përkrahin vlerat demokratike dhe kanë guximin intelektual të jenë kritikues të politikave të kësaj qeverie.

Sepse qeveria jonë është bisht i politikave të UNMIK-ut.

Sepse partitë opozitare, e me pak para, nuk ftohen të marrin pjesë e të debatojnë përmes mediave publike. (Po u bë kjo, atherë këta ftohen në emisonin e vockël ”Kafeja e mëngjesit”!!

Sepse standardi social dhe cilësia e jetës të shqiptarëve të Kosovës u barazua me atë të Tanzanisë, Uruguajit, Kolimbisë dhe Mozambikut.

 

Sepse UNMIK-u dhe qeveria ”jonë” po bëjnë cmos që ti mbyllë gojën popullit.

Sepse intelektualët e llojit të Max Weber-it shqiptar, siq është Rexhep Qosja satanizohen e censurohen.

Sepse, sepse, sepse Kosovën tonë të vogël na e shndërruan në Putinistan!*********************************
Gëzim MEKULI

Mob.: 94278841

www.mekulipress.com

Information Agency

www.mekuli.com

Oslo - Norway